Vad gör en rörmokare?

Har du skänkt en tanke till sakerna som finns i huset men som inte syns? En sådan sak är rörledningar. De sitter inte synligt, men bara ett litet läckage i röret kan göra mycket stor skada.

Som rörmokare arbetar man även med att installera och reparerar pumpar, vattenberedare och liknande. Den huvudsakliga uppgiften är dock vatten och avloppsledningar. Skulle något i vattenlåset eller rören vara trasiga kan rörmokaren reparera det om inte skadan är för stor. De hjälper även till om ni t.ex. ska installera en ny tvättmaskin och behöver dra ledningar till den. Där finns många olika saker man kan behöva anlita en rörmokare för. Ge dig inte själv på rör och ledningar. Du kan tyvärr åstadkomma mer skada än nytta. Lämna det till professionella rörmokare.

Rörmokare ser det du inte ser

Att själv hålla på med rören är väldigt riskabelt. Det bör därför överlämnas till någon som vet vad de håller på med. Om ni skulle försöka med något där själv och något går tokigt kan det ta en lång tid innan ni märker det. Har ni otur har det hunnit förstöra mycket då och blir en lång och kostsam historia. Rörledningar bör kollas upp med jämna mellanrum, framförallt om du har ett äldre hus. Rörledningarna används dagligen. Att ha intakta och fräscha rör är därför viktigt. Rörmokare har även en kamera som de kan skicka in i rören för att kolla att allt ser bra ut.

Hur hittar vi en rörmokare?

Du hittar enkelt olika företag genom att söka på det via nätet. Många använder sig idag av sociala medier och även där kan man hitta information. Letar du dessutom rörmokare i Stockholm, som är en storstad, blir alternativen fler. Kanske har du någon bekant som nyligen anlitat en? Man vill hitta en rörmokare med stor kunskap som vet vad de gör. Ring och fråga olika företag vad de tar för pris. Skriv upp de olika kostnadsförslagen och jämför. Låt dock inte bara priset bestämma vem du anlitar. Att det är någon som känns bra är viktigare.

Kolla även upp ROT-avdraget som man kan få när man anlitar rörmokare. Det är ett avdrag på en viss % som skatteverket står för. ROT-avdraget gäller om det är inne i huset eller i anslutning till huset. När du använder dig av det behöver du inte ens ligga ute med pengarna själv utan skatteavdraget dras av direkt på slutfakturan.