Den rena färgen och det goda livet

De flesta av oss kan glatt ta oss genom livet utan att någonsin känna behov av att hålla i en målarpensel. Andra väljer måleri som yrke. En renovering startar alltid med en tanke och en önskan.

När det gäller våra hem har vi alla önskningar. Kanske önskar vi oss större och bättre hus eller mindre och mer lättskötta. En del vill ha stora trädgårdar och uteplatser medan andra föredrar att mysa inomhus. De flesta planer och drömmar handlar ändå om att förbättra det befintliga.

Våra hem ska alltid kännas som våra tillflyktsorter. De ska vara trivsamma och hemtrevliga. Väldigt gärna får de också vara snygga och de förändringar vi gör får gärna höja husets värde. Framför allt ska vi må bra och trivas. Att renovera med färg och tapet är ett enkelt men effektivt sätt att åstadkomma förnyelse och förändring.

Vad kan en målare göra för mitt hem?

Egentligen är frågan inte rätt ställd. Det finns nämligen inte mycket som målaren inte kan göra. En kompetent och erfaren målare tar sina redskap och gör ditt hem mycket bättre. Varför är det på det viset när våra egna försök mest resulterar i fläckar där inga fläckar borde vara? Svaret finns i erfarenheten och i yrkesrollen.

När du anlitar en professionell målare får du hjälp av en person som under år ägnat sin arbetstid åt att måla och tapetsera. Det handlar inte bara om redskapen även om bra redskap är viktiga. Det handlar om vana och handlag och rutin.

En riktig, äkta målare vet vad som fungerar. Vilken färg som passar på vilket underlag. Såväl inomhus som utomhus. Och de kladdiga bredvidmålningarna lyser med sin frånvaro.

En målare för dina projekt

Med tiden förändras behoven man har. Den bostad som passar en ung person utan barn är ofta inte lika lämplig för en flerbarnsfamilj. Och för en pensionär är kanske ingen av de bostäderna idealisk utan där vill man återigen ha förändring.

Att måla och tapetsera är ett fantastiskt och relativt billigt och enkelt sätt att förändra. Det är heller inte fel att faktiskt göra om bara för att man vill. När färgerna man älskade så när man köpte bostaden på 90-talet bara känns jobbiga och omoderna kan det vara skönt att lyfta på luren och ringa din målare i Stockholm. Strukturtapet och vit färg och sedan upp med de mest färggranna tavlor du har. Eller dina svartvita foton i svart ram. Ditt val.