Byggtips

Välkommen till Smedstorpsbygg – en sajt där vi guidar dig genom byggbranschens alla vinklar och vrår.

När man har bestämt sig för ett större byggprojekt så gäller det att veta vad man gör – och det är inte alltid så lätt som det ser ut i alla byggprogram på tv. Tvärtom är det inte ovanligt att det slutar som i ”Arga snickaren”, med ett urartat bygge med halvfärdiga lösningar, farliga elinstallationer, kraschad ekonomi och gråt och tandagnisslan.

Botemedlet mot den typen av problem är förstås att skaffa sig ordentliga kunskaper redan innan man kör igång hjärteprojektet. Här kommer du att kunna hitta en hel del fakta om byggnadsbranschen.

Mycket nyttig bygginfo

Här kommer du att kunna hitta all möjlig information som kan vara nyttig inför ditt bygge – oavsett om det handlar om ett nybygge en renovering eller kanske den nya populära tillbyggnadsformen Attefallshus.

Vilka material är bäst, vilka verktyg behövs under ett bygge? Vilka regler gäller när man anlitar en hantverkare? Vad gäller för ett Attefallshus? Frågorna är många och vi ska göra vårt bästa för att besvara.

Självklart går mycket att bygga själv, men för att slippa hamna i röran som beskrivs ovan så är det oftast att rekommendera att anlita en hantverkare, om inte annat för rådgivning.

Här på Smedstorpsbygg kommer vi att hjälpa dig att få proffsig hjälp genom att länka till flera kompetenta, erfarna och rekommenderade företagare i byggbranschen.

Några exempel på vad ni kommer att kunna läsa här på Smedstorpsbygg:
Här kan du läsa om vad du bör tänka på innan du skaffar en bastu.
Här guidar vi dig genom förarbetet till den så viktiga dräneringen av hus.