Som ute fast inne och ute

Det är synd att många balkonger glöms bort på vinterhalvåret, för det är precis lika mysigt att sitta där när snöflingorna dalar ner. Och det finns ett sätt att göra det utan att du fryser.

Om en balkong är ute eller inne går det att tvista om. Säkert är i alla fall att det är en yta som det går att göra mycket olika saker med. Det går att se om du bara lyfter blicken en smula när du passerar en flerfamiljsfastighet. På vissa balkonger är det helt tomt och det ser inte ut som att det bor någon där överhuvudtaget. Medan andra är fullt inredda och ser mycket mysiga och inbjudande ut. Även om det är lättast att göra något bestående under hela året ifall du har en inglasad balkong.

Skydd mot alla vädrets makter

Det kanske är drömmen om en egen trädgård som gör att vissa balkongägare går stort in och fullkomligt fyller sin yttre yta med växter av alla de slag. Ibland så mycket att det inte ens finns plats för mer än en liten ynklig stol, mitt ibland alla blad och blommor. Men om du vill ha en yta där du istället kan umgås under hela året, så går det att göra en balkonginglasning med rejäl isolering. På det viset kan du till och med få en balkong som går att ha som vardagsrum, matrum eller sovrum. I alla fall om det skulle krisa. En mycket användbar och mysig extra yta.