Dränering – ett omväxlande arbete i Stockholm

Om du är en av dem som arbetar med dränering, kan det vara extra spännande på en ort som Stockholm. Här möts olika naturtyper såsom skog, klippor, åkrar och sandiga partier vid havet.

Få platser i landet är så omväxlande som Stockholm. Här finns innerstaden med alla sina gator och gränder. Huvudstaden rymmer även skärgård, skog, åkrar och en och annan sandstrand. Det innebär att du som arbetar med dränering får använda alla dina kunskaper och mer därtill, när du åker på ett uppdrag. Dränering i Stockholm bjuder på stor omväxling och ger dina kunskaper och erfarenheter största möjliga utmaning.

Förhindra fuktproblem på rätt sätt

När en dränering ska göras runt ett hus kan förutsättningarna se olika ut beroende på vilka markförhållanden som råder. Det vanligaste är att dräneringen grävs när huset sätts, så att det blir ett fall från husgrunden. Om ett hus däremot placeras på en klippa är det inte så lätt att gräva, men kanske inte heller lämpligt att förstöra berget. Vid sådana uppdrag är det en utmaning att finna den bästa lösningen.
Helst bör dräneringen vara med i kalkylen redan innan första spadtaget till husbygget görs, eftersom en god dränering är en förutsättning för att huset ska må bra. Även om det ibland hade varit enklast i stunden, är dränering inget som går att hoppa över. Som husägare är det därför viktigt att du väljer en utförare som är verkligt kunnig inom dränering och byggnation, för ditt hus skull.