Solpaneler på hyreshus

Satsa på svensktillverkade solpaneler

Funderar du på att installera en anläggning för solel på din fastighet? Visste du att det finns svenskproducerade solpaneler som håller en mycket hög kvalitet? Just nu är det en god idé att hjälpa inhemska företag att fortsätta sin verksamhet, så vi föreslår att du tar en titt på svenska leverantörer av solel som har tillverkning här i landet när du funderar på att satsa på solceller till din fastighet. Här listar vi några av fördelarna:

Säkra paneler som håller ordentlig kvalitet

När du väljer att köpa från ett svenskt företag bidrar du inte bara till att stimulera den inhemska ekonomin, något som har blivit än mer aktuellt nu i samband med Corona-pandemin. Du får även produkter som är testade och säkra, något som inte alltid kan garanteras när du beställer paneler tillverkade i andra delar av världen.

När du ska köpa solpaneler är det oerhört viktigt att tänka på säkerheten. Tyvärr ger många undermåliga solanläggningar upphov till elfel och bränder varje år, så att satsa på kvalitetsprodukter med en väl tilltagen garanti gör att du kan sova gott om nätterna. I bästa fall kan du få tag i solpaneler som är CE-märkta, en bra indikator på att produkterna är testade och godkända för europeiska förhållanden.

Made in China – billigt, men inte alltid bra

Idag är många vana vid att köpa saker billigt och snabbt från Kina till ett lågt pris. Coronaviruset har nu vänt uppochner på en del av transportkedjorna så att det blir ordentliga fördröjningar av leveranserna. Så det där med snabbt kan man inte känna sig säker på i dagsläget. Vill du komma igång med att producera solel redan nu i sommar så är det bäst att välja ett företag med inhemsk produktion istället.

Det billiga priset blir sällan särskilt billigt heller när man ser till de problem som ofta finns med de snabbproducerade solpanelerna från kinesiska fabriker. Många har fel, är slarvigt ihopsatta och består av komponenter med låg kvalitet. Att man får vad man betalar för stämmer även i detta fall. Det som ser billigt ut när du först tittar på prislappen blir sällan billigt om man ser till hela livscykeln. Det är istället bättre att lägga några kronor extra och få solpaneler som håller i flera decennier utan problem. Prisskillnaden är förresten inte så stor idag som den var för några år sedan.

Rejäla garantier och tillgång till service

Som tidigare nämnt så innebär ett köp från en svensk producent att du får solpaneler som kommer med en garanti – och det vill du ju självklart ha när det handlar om en investering i den här klassen. Skulle det uppstå något problem så är det bara att du hör av dig till företaget som har sålt eller installerat solpanelerna åt dig så löser de detta genom att reparera eller byta ut de komponenter som orsakar problem.

Just att kunna få service på hemmaplan är verkligen en fördel, särskilt för dig som bara vill ha en anläggning som fungerar utan att du själv måste kunna en massa om den. Genom att välja ett svenskt företag så får du tillgång till kvalificerad hjälp vid behov och kan beställa in regelbunden service för att vara säker på att din anläggning alltid fungerar som den ska. Det ska ju vara enkelt och roligt att ha en anläggning för solenergi – inte en extra arbetsuppgift.

Solenergi är ett bra alternativ i Sverige

Att satsa på solel är faktiskt en riktigt bra idé i Sverige. Tidigare har man haft föreställningen att det inte lönar sig här på grund av våra långa vintrar, men våra långa och solrika somrar kompenserar för det med råge. Det gäller alltså att se vad man får ut över ett helt år, så även om anläggningen inte producerar särskilt mycket under höst och vinter så får man över ett år ut en rejäl mängd el som hjälper till att sänka den egna elkostnaden över hela året.

Ta hjälp av ett kunnigt, svenskt företag idag så hjälper de dig att räkna fram en solenergianläggning som passar din fastighet och plånbok.