Dags att skapa en ny stil


Vill du göra om i ditt hem? Nya färger, nya tapeter? Anlitar du proffs för att renovera hemma? Använder du ditt ROT-avdrag? Se till att skapa något nytt hemma i sommar. Anlita och låt det gå fort.

När du vill skapa en ny stil och känsla i ditt hem är det enklast att anlita en målerifirma. Den största delen i ett rum är väggar. Golv och tak spelar också stor roll, men sammantaget har väggarna störst yta. Vill du skapa en ny känsla och stil med så få medel som möjligt – gör om väggarna. Att koncentrera sig på väggarna och ge dem ny färg eller tapet gör enormt stor skillnad. Det behöver inte ens bli så galet dyrt. Bäst blir det förstås om du anlitar en professionell målare. Hen gör jobbet snabbt och effektivt och behöver inte klura så mycket. Snabbt enkelt och billigt helt enkelt.

Jämfört med att utföra själv

Funderar du på att måla och tapetsera själv? Hur lång tid tar det innan du kommer dig för och sätter igång? Hur besvärligt är det att inhandla all utrustning och att täcka alla golv innan du påbörjar. Är du trygg i hur du klipper och skär i tapet. Hur en våd ska hängas och mönsteranpassas? Kan du beräkna hur mycket tapet som krävs för ett rum? Tänk dig istället att du hyr in proffs. De har troligen bra inköpspriser på både färg och tapet. Dessutom har de den bästa utrustningen och de kan sin sak. Numera kan du även använda ditt ROT-avdrag för målarens tjänster vilket innebär att du får göra skatteavdrag på den tid de lägger i din bostad. Välj färg och tapeter – låt proffsen göra resten!

Vad kan du leja en målare för

Vilken typ av tjänster kan då en professionell målare vara behjälplig med? Vanligtvis krävs en hel del förarbete innan du kan sätta upp nya tapeter eller måla på med ny färg. Kanske ska gamla tapeter i flera lager avlägsnas? Troligen ska väggar spacklas delvis eller helt. En hel del hål behöver också lagas. Allt detta hjälper målaren dig med. Därefter fixar de tapetsering eller inomhusmålning. Troligtvis gör de även fasadmålning och målning av annat som du kan behöva hjälp med. Ibland kan det kanske vara fråga om att skåpdörrar ska målas. Då är det alltid snyggast med sprayfärg, vilket en målare har utrustning och utrymmen för på firman.