Lägg in ett trägolv


Funderar ni på renovera er bostad och lägga in trägolv? Trä är det mest älskade golvmaterialet. Kanske är det för att det är naturligt och behagligt att gå på och dessutom håller länge?

Ett nytt trägolv kan lyfta ett hel bostad och är egentligen det som syns mest i ett rum. Ett golv är också det som slits mest och därför ska man, när man lägger in ett nytt golv, tänka på att välja rätt slags trä som passar för det som rummet används för. Ett kök och en hall ska gärna ha ett hårdare trä som tål mer slitage och som är lätt att hålla rent. Det finns många olika träslag att välja mellan och alla har de sina för och nackdelar. Naturligtvis spelar utseendet stor roll då man väljer golv, men man bör även ta hänsyn till underhåll, tålighet och hur det ska rengöras. I Uppsala finns det många bra golvläggare som även har visningsbutiker där man har chans att se och känna på de olika träslagen innan man bestämmer sig.

Det går att få golvvärme under trägolvet

I en gammal stad som Uppsala som dessutom har många äldre fastigheter är det viktigt att man även tar hänsyn till arkitektur och årtal då huset byggdes när man väljer golv. I ett finare sekelskifteshus passar det oftast bäst med fiskbensparkett, medan lite enklare äldre fastigheter kanske ska ha smalare plankgolv? Att lägga in tidstypiska trägolv höjer även värdet på bostaden. En skicklig golvläggare kan snabbt och enkelt bedöma vad som passar bäst i bostaden och rummet. Idag är det även möjligt att installera golvvärme under trägolv. Då är det viktigt att arbetet utförs av en professionell hantverkare då trä är ett levande material som påverkas av olika temperaturer och luftfuktighet.

Trä är ett levande material som kräver en skicklig golvläggare

Att lägga in trägolv är inget för hemmafixaren utan materialet kräver en skicklig golvläggare. I en större stad som Uppsala brukar det inte vara några problem att hitta kunniga hantverkare till ett bra pris. Ta hjälp av internet då ni letar golvläggare. På de olika företagens hemsidor brukar man även kunna få ta del av olika referensobjekt och hitta information om de olika träslagen och hur man kan ytbehandla trägolv för att påverka dess utseende. Kontakta sedan ett par olika golvläggare och be om en offert. Men gå inte enbart på pris, utan ta även hänsyn till yrkesskicklighet.