plåtslagare

När du behöver plåtslagare i Stockholm


En plåtslagare arbetar som namnet på yrket säger; med plåt. Att ha ett tak av plåt har i många år, ansetts som ett sämre tak. Oftast har man använt plåt till tak på uthus, lider och mindre nogräknade hus, men det är synd att inte använda plåt till vanliga villor i större utsträckning. Plåten är både billigare än andra material och håller längre än minst 50 år. Alltså är plåttak ett lönsamt material att satsa på för sitt tak. Är man intresserad av att lägga om sitt tak av en plåtslagare i Stockholm är det några saker om är viktiga att tänka på.

Ungefärlig kostnad för plåttak

Beroende på hur stort taket är, vilken vinkel det har och om man även önskar nya hängrännor och stuprör, kommer ett plåttak att kosta lite olika. En ungefärlig kostnad kan landa på mellan 800-1.500 kronor per kvadratmeter. Till det bör man lägga arbetskostnaden. En ganska så relevant kostnad för hantverkare ligger på cirka 500 kronor i timmen, men just arbetskostnaden är avdragsgill enligt Rot-avdraget, som ger rätt till avdrag. Beroende på hur mycket som har dragits av under året, kan man få ner priset för arbetet till olika nivåer, men aldrig mer än 50.000 kronor per år och per person, och inte mer än en tredjedel av arbetskostnaden på ett år. För mer information bör man ta kontakt med Skatteverket. Många hantverkare gör Rot-avdraget åt sina kunder, vilket innebär att man som privatperson inte behöver ansöka om det och på så sätt slipper papperarbete med Rot-avdraget.

Anlita plåtslagare i Stockholm

Varför inte anlita en plåtslagare i Stockholm, som både kan ge garantier på plåttaket och som gör arbetet åt dig med byråkratin kring Rot-avdraget? Att få minst 50 års garanti på ett plåttak är en mycket generös garanti. Får man en takomläggning som inte behöver renoveras under de närmaste 50 åren underlättar för alla villaägare. Dock bör man ändå alltid kontrollera det egna taket. Allt kan hända och det kommer an på att hängrännor och stuprör inte innehåller en massa skräp som hindrar vatten och snö från att avledas från taket.