Behöver du badrumsrenovering i Gävle


Har du funderat på att göra en badrumsrenovering i Gävle? Att genomföra en sådan är ett stort arbete. Först ska man riva ut allt som ska ersättas. Är materialet skadat av fukt, måste man sätta in ventiler och torka ut allt som måste torka. Först efter det kan man bygga med nytt och fräscht material.

Vilket material ska man välja? Här kommer det ju an på den egna budgeten och smaken. Vad kostnaderna hamnar på, beror ju på har stort badrum det är som ska renoveras. Ju mer hållbart material, desto högre blir ju kostnaderna. Å andra sidan är det material som man kan återanvända som är görliga om det är material som har en hög kvalitet. Det är ju enbart kakel- och klinkerplattor, och i ännu högt grad stenplattor som går att återanvända.

Vem ska du anlita i Gävle?

Ska man arbeta med material som både är kostsamma och som ska hålla för lång tid, är det mycket viktigt att man väljer en duktig hantverkare som kan hantera detta slags material. Då kan man ju alltid fråga grannarna, vänner och bekanta eller tjocka släkten om de känner till någon duktig och pålitlig hantverkarfirma som kan renovera badrum i Gävle. Om inte kan man alltid googla ”badrumsrenovering Gävle” för att få tag i en som kan renovera badrum i Gävle. När du sedan får förslag av Googles sökmotorer på hantverkare som har angett att de arbetar med badrumsrenoveringar i Gävle, så kan man titta särskilt om de är utbildade inom våtrum och behöriga att arbeta med vattenlås och golvbrunnar. Det är viktigt att de kan arbeta med rätt lutning på badrumsgolv och är certifierade VVS-montörer. Sedan kan man också kontrollera referenser innan man bestämmer sig.

Vad kostar olika material?

Man brukar räkna med att material med hög kvalitet, som kakel- och klinkerplattor eller stenplattor kostar kring 5.000-10.000 kronor per kvadratmeter, och ska man ha ett enklare slags klinker och kakel, kan de gå på mellan 2.000-5.000 kronor per kvadratmeter. Väljer man ännu billigare material kan man få ner dem på mellan 1.000-2.000 kronor per kvadratmeter. Det är då om man väljer våtrumsfärg eller våtrumstapeter.