Förbättra det befintliga golvet

Trägolv är ett av de vanligaste ytskikten som används. Det är ett material som inte bara är varmt och mjukt utan det är även ett golv som går att förändra om man vill. Här kommer några bra tips!

Vem känner inte till den gamla hederliga fiskbensparketten? De där trästavarna som läggs i ett mönster som gör att de ser ut som fiskben ovanifrån. Och där det går att enkelt lägga dem samman i all evighet. Som mönster på parkett är det så pass traditionellt att det till och med nämns vid namn i bostadsannonser. Ofta som ett tecken på att här finns golv med genuin kvalitet. Det är också ett golv som har en mycket lång livslängd. Så pass att det finns golv som är lagda längre tid tillbaka än vad det finns boende som är i ålder.

Laga och snygga till

Men med tiden och slitage kan det ändå vara dags att snygga till golvet på något sätt. Och det är lättare än vad man kan tro. Först och främst brukar man då slipa fiskbensparkett för att ta bort den ytbehandling som finns. Efter det kan man använda sig av små träbitar eller speciell fogmassa för trä för att fylla ut alla glipor och skador. Det går även att använda sig av en bit parkett om det är större stycken som behöver bytas ut. När lagningen är färdig sker ytterligare slipning för att binda ihop golvet. Slutligen behandlas golvet med den ytbehandling som man önskar.