Det ultimata huset

Det finns hus och det finns hus. Sedan finns det extraordinära hus som får ögonen att tindra även hos vuxna. Tillverkade med smarta metoder. Hållbara och spektakulära. Vad väljer du?

Fler och fler har insett att vissa resurser är ändliga här på planeten. Fler inser också att de val vi gör i vardagen gör skillnad. Med insikter kommer vilja att bidra på positiva sätt till fortlevnad och en sund utveckling.

Vi lever i nordliga delar av jordklotet och det ställer speciella krav på våra bostäder. De behöver inte enbart vara säkra och snygga, de behöver också hålla ute kyla och väta. Sommartid ska de erbjuda skugga och svalka. Understundom även regnskydd.

Lösningen heter timmerhus. Få andra material är lika bra om man vill kunna tillgodose alla dessa behov.

Vad skiljer timmerhus från vanliga trähus?

Funderar ni på att bygga timmerhus i Stockholm eller på annan ort? Fördelarna med timmer är många. Med timmer avses hela trädstammar, klimatregleringen i huset blir då annorlunda än med sågade brädor. Timmer reglerar värme och kyla bättre.

Ännu en fördel är att man får färre problem med mikropåväxt och skadedjur. Det finns helt enkelt inte samma möjligheter för sådana att etablera sig i ett timmerhus. Timmerhus kräver dessutom mycket lite underhåll och erbjuder en effektiv ljudisolering.

Att efter dagens arbete, eller efter en resa, sätta nyckeln i låset på ett timmerhus är verkligen att komma hem. Känslan är svår att beskriva men glädje är en stor del av det hela. Din leverantör hjälper dig att hitta rätt.