Förändringens vindar blåser över Stockholm

Vad innebär nystart för dig? För många handlar det om livsförändringar. En nystart kan även vara att man ändrar sin närmiljö, i hemmet. En renovering kan ge positiva ringar i övriga livet.

Idag blåser en ny trend i många nybyggda hus och nyinredda bostäder. Mycket ska vara trärent och gärna i furu. Det vi idag tycker är fult med sjuttiotalstapeter kanske våra barnbarn anammar på väggarna som vuxna och tycker om. I mode och inredning går allt i cykler och allt kommer tillbaka igen, om än i lite omstöpt form. De trärena väggarna kommer att målas någon gång i framtiden, eftersom människan är av föränderlig natur.

Förändra bostaden i ett kick

Den som lever här och nu och som vill ha en förändring i sitt liv väntar sällan in trender. Man ser något snyggt och agerar därefter. Att förändra sin närmiljö gör att man kan ge dopaminet i hjärnan en kick. Man upplever att bostaden blir som ny även om man bott där länge. Man kan ändra golv, väggar, tak eller rent av utomhusmiljön. Det är sällan man behöver göra allt på en och samma gång. Ofta är det bättre att känna in läget och göra ett eller två steg i taget.

Ska man ändå göra väggarna kan man passa på att måla taket. För att få ett perfekt resultat bör man kontakta en målare som kan utföra arbetet. Målaren kan även ge tips och råd på vilken typ av färger man bör använda sig av i de olika miljöerna.