Bygg ut med kvalitet


Ska du bygga ut eller bygga om hemma? Varför inte bygga ut med kvalitet och anlita en arkitekt som gör ritningen till utbyggnaden? Genom att anlita en duktig arkitekt så ser du till att ombyggnaden, tillbyggnaden och renoveringen blir av högsta klass om en arkitekt får titta på den och rita den.

Om man tar sig tid att studera flera olika slags tillbyggnader så ser man, med ett upptränat och vant öga, vilka tillbyggnader som har ritats av arkitekter. De är nämligen mycket smartare och snyggare än de som ritas av lekmän. Även om man själv kanske tycker att det är billigare att rita sin egen tillbyggnad, så blir det i längden inte billigare. När det sedan är dags för en försäljning av bostaden, får du tillbaka investeringen i form av fler köpare, som kanske budar över varandra och slutsumman blir högre än du tänkt dig.

Vad gör en arkitekt som är så bra?

En arkitekt är helt enkelt proffs på byggnader. De har en lång utbildning som handlar om allt som har med hus att göra; material, vinklar på tak, väggar, fönster, de kan se vilka material som passar i olika hus. En arkitekt är garanten för att en konstruktion fungerar. Genom att inte anlita en arkitekt till ett husbygge eller renovering, tillbyggnad eller utbyggnad är som att anlita en bibliotekarie till att byta ut dina stammar. En arkitekt vet vad som fungerar på ett hus och vad som inte gör det.

En arkitekt kan hjälpa till med allt

Förutom att en arkitekt inte kommer ut och snickrar med en hammare och spik, kan en arkitekt hjälpa till med allt som rör bygget, utbyggnaden eller tillbyggnaden; bygglov, alla handlingar som krävs för bygget, projektering, kontrollansvar och att VVS-systemet ska fungera (detta gäller när det kommer till nybyggen).