Stenskivor med kvalitet finns i Göteborg

När man gör om köket bör man satsa på mycket bänkyta. Med en rejäl bänkskiva får man till exempel plats med både avlastning och bullbak. Satsa på en bänkskiva som håller i många år framöver.

Att renovera ett kök är ett projekt som heter duga, men resultatet är resan värd. Först behöver man mäta upp var man har vatten- och elledningar innan man börjar riva. Till viss del kan man flytta på ledningar, men man har alltid en ingång att ta hänsyn till. Därefter gäller det att göra en ritning hur nya köket ska se ut.
Att bara välja ett standardkök kan vara ett lurigt beslut. Ibland finns det vinklar och vrår som man lätt kan fixa till med en bra planering som grund. Ett tips till hörnskåp är att ha en så kallad karusell inuti så man på ett enkelt sätt kan komma åt allting i skåpet.

Hållbara bänkskivor

Bra förvaring för porslin och annan köksutrustning är också bra att planera. Hellre att allt står luftigt än att det staplats på varandra. Ovanpå underskåpen lägger man en bänkskiva. Att välja en bänkskiva som är känslig mot repor är dumt i ett kök.
Välj en rejäl stenskiva för att få en tålig bänkskiva. Det är värt ett par kronor extra för att få en bänkskiva som håller i många år. Ska man köpa en stenskiva i Göteborg finns det ett stort urval att välja mellan. De tre vanligaste stensorterna att göra en bänkskiva av är marmor, silestone och granit – vad väljer du?