Måla om huset? då är byggställning bra

Ska du måla om fasaden på huset är en byggställning att föredra. Den som vinglat runt på en stege vet varför. Svaga och osäkra stegar kan leda till livsfarliga situationer på olika sätt.

Att måla om en fasad på ett hus är en utmaning om det inte är ett hus i storlek för en hobbit. Att stå på stegar och vingla med färgburk och pensel är lite av en skräckupplevelse. I bästa fall tappar du bara penseln som glider ner och fläckar hela uppfarten, i värsta fall trillar du ner från stegen. Fallolyckor är väldigt vanliga i samband med att fasader målas om. Tyvärr kan det även resultera i skador på personer som råkar gå förbi. Ska du måla om din fasad i Stockholm kan du istället hyra en byggställning. Det är inte speciellt dyrt att hyra byggnadsställningar i Stockholm då utbudet är stort.

Vad är en säker byggnadsställning?

När du ska hyra en byggnadsställning är det viktigt att du hyr en som är säker. Eftersom utbudet av möjligheter att hyra ställning i Stockholm är stort kan du få hjälp med monteringen. Det är viktigt att ställningen monteras rätt. Annars kan det lätt bli en falsk känsla av trygghet. Du kan tänka på att det även ska vara lätt att ta sig upp och ned. Om det är lite högre höjder ska det finnas fallskydd. Tänk också på att du ska kunna ställa ifrån dig färgburkar och kunna arbeta i säkra ställningar utan att behöva luta dig över kanter.