Smide i Stockholm kräver erfarna svetsare

Ibland behövs det svetsare och någon som verkligen kan allt om smide i Stockholm. Särskilt när en bit av metall ska fästas med en annan. Då finns det ingen annan aktuell teknik eller metod.

När någon smider planer kan man börja ana ugglor i mossen. Någonting planeras. In i minsta detalj. Ofta finns det även ett långsiktigt mål med i planen. Som till exempel med Charles-Ingvar “Sickan” Jönsson i Jönsson-ligan. När han hade smidigt klart hade han alltid en plan som skulle sättas i verket. När en svetsare har smidigt klart är det inte säkert att han eller hon har en plan redo som innebär att tömma ett kassaskåp hemma hos direktör Wall Enberg. Däremot har man troligtvis en väldigt lyckat projekt i form av kanske ett vackert räcke till trappan eller någon annan stål- eller metallkonstruktion. Speciellt om det rör sig om smide i Stockholm.

Smide hade varit en lugnare karriär

När det kommer till smide ska du inte be vem som helst om hjälp. Det måste vara en svetsare som blivit varm i kläderna. Någon som har svetsat i många år och kan hantera alla de risker som smide innebär. Stefan Löfven är en gammal svetsare. Sveriges statsminister. Men troligtvis blir det svårt att fråga just Löfven om hjälp med smide. Han har nog för många statsangelägenheter att hantera. Det verkar vara fullständigt kalabalik där uppe på Rosenbad ibland. Kanske känner han att han egentligen borde fortsatt jobba med smide. Han hade kanske haft det lugnare då.