Rum för funktion och avkoppling

Ett badrum är ett rum som fyller viktiga funktioner. Vilka funktioner bör man ha i ett badrum? Vad kan man utrusta ett badrum med för att få en skön känsla? Hitta tips om badrumsinredning här.

Badrummet är det rum där man brukar starta igång sin morgon och förbereda sig för en god natt. Det finns de funktioner som är viktiga att ha för att kunna leva ett bekvämt liv. Men i badrummet brukar många passa på att göra det lite extra mysigt. Antingen genom att ha ett ytskikt som passar den personliga smaken eller genom att tillföra personliga detaljer. På det sättet kan ett och samma badrum skifta personlighet beroende på den boende. Även om alla funktioner fortfarande är desamma. Det ska vara ett rum där man kan känna sig avkopplad. Samtidigt är det viktigt att det är ett rum där man kan få vara ifred. Något som kan vara utmanande i en större familj. När man inreder ett nytt badrum så kan man ta hänsyn till olika slags behov. Det kan vara tillfälliga lösningar för tillfälliga behov samt permanenta lösningar för de löpande behoven eller önskningarna.

Basen och tillvalen

De funktioner som normalt finns i ett badrum är toalettstol, handfat och dusch eller badkar. Men utöver det finns det flera olika tillval som man kan göra. En del har till exempel både dusch och badkar. Spegel ovanför handfatet är mer eller mindre standard. Bidé där man kan tvätta vissa delar av kroppen finns också ibland. På senare år har det blivit vanligt att man kan väljer till en bastu i nybyggda hus. Populärt är även att ha en dörr till trädgården från badrummet. Där kan man inreda med en utedusch och kanske även en jacuzzi. Då kan man basta och sedan gå direkt ut för att duscha där och bada bubbelpool.

Den personliga touchen

För att få lite extra mysigt i sitt badrum kan man mjuka upp ytan på olika sätt. Tända ljus är mysigt om man tar ett bad. Om man vill så kan man även använda sig av batteridrivna ljus istället. Någon krukväxt som speciellt tycker om den fuktiga och varma miljön ger liv till rummet. Handdukar i matchande färger med badrumsmattan ger värme. Den mjuka mattan är dessutom skön för bara fötter. Goda dofter i form av handtvålar och potpurri kan ge en välkomnande känsla. Varför inte också något trevligt att läsa. Läs mer om din dröm badrum på denna sida: https://www.badrumstockholm.biz/