Fräscha upp ditt badrum!


Rummet du använder flera gånger varje dag är viktigt för din hälsa och ditt välmående. Det spelar också stor roll för hemmets standard, utseende och värde. Hur håller du badrummet fräscht?

Vi älskar att lyxa till våra badrum, så är det bara. Om bara utrymmet finns slår vi gärna till med bubbelbadkar, bastu, dubbelhandfat och allehanda möbler. Guldkranar och marmorgolv överlåter vi till miljardärerna men lite extra hemmalyx vill alla ha. För övrigt är det så värt det att ha ett snyggt badrum. De lugna stunderna i badkaret ger oss energi att använda resten av dagen och gör dessutom att vi doftar som nyponrosor – i bästa fall.
Sen finns det vi andra som inte har speciellt mycket plats. I vissa fall kan man bygga ut badrum för att få lite större ytor men många gånger fungerar inte den lösningen. Allt är inte förlorat för det. Trixen är många!

Snygghetsfaktor och hygien

Det brukar inte vara några som helst problem att kombinera snyggt utseende med hygieniska krav. Ett badrum som är vackert och inbjudande betyder att alla hushållets medlemmar gärna tillbringar tid där. Har man tonåringar kan det vara så att de tillbringar ALL tid där rentav.
Med enkla medel kan man göra badrummet trevligt och inbjudande även om ytan inte är den största. Ett bra sätt är att börja med speglar. En eller flera speglar gör att rummet verkar större och de reflekterar också ljus.
Ett annat enkelt trix för att göra ditt badrum tilltalande är att se till att textilierna är fräscha och kanske t o m färgmatchade. Duschdraperi, handdukar och badrumsmattor kan antingen gå i en mild och lugn färgskala eller i glada primärfärger. Allt för den effekt du önskar.

Renovering för ett helhetsgrepp

Ibland behövs det lite mer än kosmetik. Badrum blir också gamla och ytskikten håller inte längre en bra standard. Kanske har man haft otur och råkat ut för en vattenskada med efterföljande mögelproblem. Då är det naturligtvis dags för helrenovering och det är inget man kan handskas med på egen hand.
Däremot kan förändringen bli fantastisk med rätt firma inblandad. Att gå från exempelvis en orange våtrumstapet från 70-talet till en modern yta i kakel är en ren befrielse. Att ersätta gammalt golv med klinker eller våtrumsmatta av modernt snitt likaså. Byta golvbrunn och badrumsporslin och få en riktig nystart är bra för humöret. Med våtrumsintyg och nytt badrum blir du gladare och höjer dessutom taxeringsvärdet betydligt.