Slipa altan – ta professionell hjälp

Dags att förbereda inför sommaren? Har du en altan så har du också en plats som ska prioriteras. Ett trädäck innebär att du kan sitta och sola, läsa en bok, äta frukost – och andra måltider – tillsammans med din familj. Du har, kort sagt, den ultimata ytan för att maximera sommaren på. Men, du har också en plats som behöver hållas efter.

Många tänker sig att det kan räcka med att rengöra och olja in en altan för att denna ska vara redo att ta sig an sommarens utmaningar och för att den ska vara behaglig att gå med nakna fötter på. Sanningen är den att du kommer att behöva genomföra en altanslipning med jämna mellanrum och där den rekommenderade intervallen ligger på ungefär 2-3 år. Har du inte försökt att slipa altan tidigare så är det också att rekommendera att du anlitar ett företag för detta – och lämpligen då en golvfirma som även kan erbjuda altanslipning.

Svårt att lyckas med en altanslipning på egen hand

Varför inte slipa altan på egen hand? Det finns några starka argument till detta. Dels så handlar det om ett projekt som är fysiskt krävande, dels om ett projekt som kräver kunskap och precision och dels också om ett projekt där minsta misstag kan bli ödesdigert i slutändan. Slipar du ojämnt så måste detta korrigeras genom att du också måste slipa lika djupt på alla andra ställen. Det innebär extrajobb och en massa slit i onödan.

Att hantera en slipmaskin kräver erfarenhet. Väljer du att anlita proffs så sker arbetet effektivt och på ett fackmannamässigt sätt. Det inkluderar dessutom en ytbehandling där ny olja appliceras din altan och där du, genom detta, ger den extra snygg finish och ett skydd att klara av både heta sommardagar och den kalla vintern som obönhörligen kommer att dyka upp.

Det handlar inte om några extrema kostnader för att slipa altan professionellt och det handlar om en ren investering som säkerställer en riktigt njutbar sommar.