Säkra ditt hem

En stor rädsla för många är just att det ska börja brinna. Att se hela ens hem brinna upp och bli aska. Eller ännu värre, inte få ut alla från den brinnande byggnaden. Säkra ditt hem mot brand.

En rädsla alla någon gång tänkt på är just om det skulle börja brinna. Det är inget man går och tänker på hela tiden. Framförallt blir man påmind mot hösten och vintern när fler ljus hålls tända. Men även då man ser att en byggnad har brunnit ner, kanske i grannskapet. Hemskt, det kunde varit ert hus. En skrämmande obehaglig känsla gör att nackhåren reser sig. Hur ska man kunna skydda sig mot detta? Idag lever man med mycket elektronik runt omkring sig, de flesta av dessa kan riskera att starta en brand. Det finns ju en del rekommendationer kring det, som att inte ladda mobilen på natten utan istället ta ut laddaren från eluttaget.

Räddar liv

I de nyare husen har redan de flesta husen någon form av brandskydd. Det kan vara en grundmålning, brandtätning, osv. Har man ett äldre hus bör man se över om man har något. Har man inget är det något man bör skaffa. Pengar är alltid värda att spenderas när det kan rädda liv. Med ett bra brandskydd är chansen större att ni alla tar er ut levande och chansen att lyckas stoppa branden blir betydligt större. Utöver det bör man även ha brandsläckare och fungerande brandlarm i hemmet. Kontrollera att dessa funkar med jämna mellanrum. Läs mer om brandskyddsmålning på denna hemsida: brandskyddsmålning.net