Säkerheten för dem som arbetar på vägar

Vilken tur det är att du har fina vägar att köra på! Med asfaltering och vägmarkeringar kommer du dit du ska snabbare och tryggare, tack vare alla dem som arbetar på vägarna för din skull.

Hur ser en vanlig dag ut för dem som arbetar på vägarna? Det är ett arbete som börjar mycket tidigt på morgonen. Man arbetar alla veckor på året, men mestadels sker vägarbeten på de stora vägarna under sommarmånaderna. Det har du säkert märkt när du ska på semester och kanske blir lite irriterad över de köer som uppstår på grund av vägarbetena. För dig som arbetar med vägarbeten innebär det att du står och arbetar med mycket varm asfalt, på dagar som kan vara mycket varma. Därför är det viktigt att du dricker ordentligt och att du tar hand om din sömn, så att du orkar med det tunga och mycket varma arbetet.

Arbete nära trafik

Om du arbetar på vägarna så vet du också hur farligt det är att oskyddat stå och arbeta så nära trafiken. Det finns alltid de som far förbi i höga hastigheter utan att ta hänsyn till de oskyddade arbetarna som fokuserar på sitt jobb. Men även om trafikanterna är noga med att följa alla instruktioner så krävs det att även du som vägarbetare är noga med säkerheten. Du ska bland annat ha gått en arbete på väg kurs, så att du vet hur du ska agera säkert och tryggt under dina arbetsuppgifter.