När du behöver en kompetent rörmokare i Uppsala

Vad ska man titta på för att veta om en hantverkare är duktig eller inte? Vilka kriterier ska man titta efter? Hur ska man veta om den man pratar med, antingen i telefon eller på plats om hon eller han är en duktig hantverkare? Han verkar ju vara så trevlig. Tyvärr kan man inte endast gå efter om någon är trevlig eller inte, även om det verkligen är ett plus i kanten. Vem vill ha med en otrevlig hantverkare att göra? Men hur trevligt tycker man det är när man sedan märker att rörmokaren har fuskat med arbetet? Då vill man vet att det är en ansvarsfull rörmokare som tar eget ansvar för sitt arbete och inte bara skyller ifrån sig. Här listar vi några av de kriterier som är viktiga att ta hänsyn till och för att kunna välja ut den slags rörmokare som man vill ha tag i.

1. Egen ansvarsförsäkring

En bra rörmokare eller ett bra företag som arbetar med VVS bör ha en egen ansvarsförsäkring. Det tyder på att det är ett företag som är medvetna om att saker och ting kan hända och som tar ansvar för det som kanske händer.

2. Rätt utbildning och certifieringar

Det är kanske en självklarhet att man har de rätta utbildningarna, men certifieringar visar på att rörmokaren vill vidareutbilda sig och är ambitiös. Det händer ju en del även inom detta område. Då är det viktigt att hålla sig a’jour med de nya teknikerna och utvecklingen.

3. Medlem av Byggkeramikrådet

Är man medlem av Byggkeramikrådet innebär det att man har gått utbildning som Byggkeramikrådet håller regelbundet. Man är kunnig inom kakling, och att arbeta med olika slags stenmaterial, klinker och keramik.

4. Auktoriserat VVS- företag

Att vara ett autkoriserat VVS-företag innerbär bland annat att det är ett företag som håller sig till det regelverk som finns när det kommer till att minska risker för vattenskador, legionellaspridning (i vatten som står stilla), för brännskador och förgiftningar som kan uppkomma då vatten kommer i kontakt med föroreningar. Att vara ett auktoriserat VVS-företag är för att kunden ska känna sig säker på att rörmokaren har de viktiga kunskaperna som gäller allt inom vatten och sanitet.

Anlita en rörmokare som uppfyller alla dessa krav

Den som uppfyller dessa krav, vilket måste ses som ett minimikrav på en rörmokare, kan känna sig säker att den personen arbetar efter branschregler och arbetar med rörmokari med kvalitet. Att det finns regler är viktigt för kunderna som ska kunna känna trygghet när de anlitar en sådan rörmokare. Här kan du läsa mer om en rörmokare i Uppsala, och Stockholm som uppfyller samtliga krav: http://www.rörmokareuppsala.com.