Behov av byggföretag för gård utanför Norrköping

En ärvd gård utanför Norrköping kan både ge glädje och ställa till problem. Risken finns att där är mycket som behöver fixas — bara att anlita ett byggföretag.

Emma hade ärvt sina farföräldrars gård i Ljusfors utanför Norrköping. Hon hade fina barndomsminnen därifrån, eftersom hon ofta hade tillbringat några sommarveckor där medan hennes föräldrar jobbade. Hon hade badat i sjön varje dag och farfadern hade lärt henne att fiska.

Nu var hon dock i ett läge där hon inte riktigt visste vad hon skulle göra med gården. Behålla eller sälja. Det var valet hon skulle behöva göra. Hon ringde sin farbror, som varit byggnadsingenjör, för att diskutera husets skick med honom. Han kände naturligtvis väl till det, eftersom det var hans föräldrar som bott där. De bestämde att de skulle träffas vid huset.

Ett byggföretag kan fixa dräneringen

Det första farbrodern gjorde var att gå ned i den gamla matkällaren. En unken lukt slog emot dem när de till slut fick upp den tröga källardörren. Fuktiga, mörka fläckar på väggarna mötte deras blickar när de klev in. Och källarfönstrens karmar var svarta av mögel. Här hade det inte kunnat förvaras någon mat på länge — möjligen mögelost i så fall.

”Ja du”, sa farbrodern. ”Det var som jag misstänkte. Oavsett om du kommer fram till att du vill sälja huset eller behålla det, så måste du börja med att ta hit ett byggföretag som sysslar med dränering i Norrköping med omnejd. Här borde dränerats om för länge sen.”