Asbestsanering i Stockholm kräver tillstånd

Bor ni i ett gammalt hus och misstänker att det finns asbest i väggarna? Ta då hjälp av ett företag som är specialiserade på asbestsanering i Stockholm.

Äldre hus som tidigare inte renoverats innehåller ofta asbest. Ska man man utföra en större renovering och exempelvis riva ut kök och badrum eller byta ut isoleringen kan man först behöva göra en asbestsanering. Asbest kan finnas i exempelvis golvlim, kakelfog, isolering och takmaterial. Ibland kan det vara svårt att själv veta om det finns asbest.

Bor man i en bostadsrättsförening kan man fråga föreningen om det finns asbest då detta är något som de ska ha kunskap om. Man kan även be ett företag som är specialiserade på asbestsanering att göra en analys. Man får själv som privatperson riva ut asbest bara man vet hur man ska gå tillväga och inte utsätter andra för det farliga ämnet.

Vid en asbestsanering ska det alltid upprättas ett protokoll

Vill man ha hjälp med asbestsanering i Stockholm ska man vara noga med att anlita ett företag som är certifierat och har alla de tillstånd som krävs för att utföra arbetet. Ett seriöst företag upprättar alltid ett tydligt protokoll vid saneringen där allt antecknas. Protokollet kan även ses som ett bevis på att byggnaden efter saneringen är fri från asbest.

Hur mycket en asbestsanering kostar beror på hur stor den är. Ta in kostnadsförslag från några olika företag och jämför priser. Som privatperson kan man använda sig av rot-avdraget då man tar hjälp med asbestsanering. Innan arbetet påbörjas är det viktigt att man skriver ett ordentligt avtal med det saneringsföretag man har valt.