Takläggare tittade till taket i Nyköping

För att ett tak ska hålla länge är det viktigt att hålla efter det. Genom att låta en takläggare se över och rengöra taket i Nyköping klarar det sig längre.

Berit hade bett en takläggare som hon kände sedan tidigare att komma förbi och ta en titt på taket. Hon hade bott i huset länge och inte tänkt på hur det var med taket så hon ville ändå försäkra sig om att allt var som det skulle. Om inte behövde hon se till att det blev åtgärdat.

Olle, takläggaren, skulle komma på tisdagen och Berit hade förberett genom att sätta in en sockerkaka i ugnen. Den skulle hon bjuda honom på när de efter besiktningen skulle sätta sig ner för att prata om takets framtid. Hon såg fram emot det då det var sällan det kom besök.

Takläggare städade på taket

När det var dags för Olle att ta sig upp gick Berit in och satte på kaffet. Hon hade kunnat göra det innan men använde det som ursäkt för att slippa se honom där uppe. Så det var bäst att hon höll sig undan, inte bara för sin egen skull utan även för hans.

Hennes vän tillika takläggare i Nyköping kom snart in i köket och de fikade. Spänt väntade hon på vad han skulle säga. Olle förklarade att några tegelpannor gått sönder och behövde bytas. Samtidigt skulle det vara bra att rengöra tegelpannorna som för övrigt såg bra ut. Hon blev glad för det positiva svaret men lite besviken att hon inte skulle få Olle på besök oftare.