Målare på Södermalm som använder miljöcertifierade färger

Ska ni måla om fasaden, eller fräscha upp lägenheten? Anlita i så fall en certifierad målare på Södermalm som har miljön i fokus. Det blir bättre för fastigheten, bostaden och miljön.

För den som ska måla om fasaden eller renovera lägenheten finns det mer att tänka på än bara att hitta rätt kulör. Det gäller också att tänka hållbart och vad som är bäst för miljön och huset, men också inomhusmiljön. Detta kan man göra genom att exempelvis välja Svanenmärkt färg och naturliga material, men också genom att anlita en målare som har ett miljötänk i sitt arbete. På Södermalm finns det exempelvis miljöcertifierade målare som är noga med att sopsortera allt byggavfall, men som även använder sig av miljövänlig transport och färg.

Boka in målaren i god tid

Allt måleriarbete kräver noga planering då arbetet måste anpassas efter behov och ibland även årstid. Vill man anlita en målare inför en fasadrenovering gäller det att vara ute i extra god tid. Detta eftersom bästa tiden att måla om fasaden är under de sommarmånader då luftfuktigheten är som lägst. Då får man ett mer hållbart resultat eftersom färgen då varken torkar för långsamt eller för snabbt. Det är alltid bra att ta in kostnadsförslag från några olika målare och jämföra priser innan man bestämmer sig. Men vill man ha ett riktigt bra och hållbart resultat kan man inte bara se till pris. Då måste man vara noga med att välja en certifierad målare, som använder material och färger av hög kvalitet.