Byt ut tätningslisterna till era fönster

När det börjar dra kallt vid fönstren kan det vara dags att se över i vilket skick fönsterlisten är i. I många fall kan tätningslisten till fönstret behöva bytas ut mot en ny som håller kylan ute.

Ibland kan man behöva byta ut sin tätningslist till fönster för att skydda sig mot kylan som annars kan tränga in genom fönstret utifrån. Självklart skyddar fönstret mot kylan och allt annat som vädret kan hitta på, men man behöver även ha en ordentlig list som skyddar lite extra. Annars kan det lätt bli så att det blåser in i springorna kring fönstret. Dessa tätningslister är tillverkade i gummi och stör inte funktionen när man ska öppna och stänga fönstret. Dessa lister håller dock inte i all oändlighet. Ibland kan man behöva se över alla tätningslister i huset och eventuellt byta ut dem mot nya.

Låt värmen stanna kvar inomhus med tätningslist till fönster

När de nya tätningslisterna kommer på plats så stannar värmen kvar inomhus och kyla samt vind hålls utomhus. Med riktigt bra lister kring fönstrena sparar man därmed också in på värmekostnader då det inte behöver produceras lika mycket värme för att kompensera för kylan som tränger in genom fönsterspringorna. Det ska vara skönt och behagligt att sitta framför tv:n i soffan eller när man sitter uppkrupen i fåtöljen med en god bok. Det är inte särskilt trevligt att behöva känna blåsten från fönstren i nacken. Se över era fönster och kontrollera om listerna behöver bytas ut mot nya.