Anlita en besiktningsman i Stockholm innan bygget avslutas

En besiktningsman kontrollerar att allt gått rätt till med ett utfört byggarbete, som till exempel en renovering. I Stockholm finns en hel del att välja mellan!

Hur sjutton ska du som amatör kunna veta om renoveringen du beställt verkligen gjorts efter konstens alla regler? En del tydliga och synliga fel kan du säkert få syn på – men vet du ens vad du ska titta efter? Eller hur byggreglerna ser ut? Knappast. Det gör faktiskt knappt byggfirmorna själva i en del fall.

Detta är anledningen till att du alltid ska anlita en besiktningsman för att kontrollera hantverkarnas arbete. Det är viktigt att personen som utför besiktningen är oberoende, det vill säga inte har någon koppling till vare sig dig eller företaget som utför renoveringsarbetet. En bra besiktningsman är noggrann, lyhörd och erfaren inom sitt område. 

Kräsen och kritisk besiktningsman – bäst på jobbet

I Stockholm finns det en och annan besiktningsman att välja på. Den som googlar upptäcker detta relativt snart, och kan bli överväldigad av alla alternativ. (Dessutom kan man hitta ännu fler alternativ om man söker på “besiktningman Stockholm” – inte alla stavar rätt! Det kan också vara värt att känna till att ordet besiktiga även kan stavas besikta – och att en besiktningsman kan kallas besiktare.) Ett alternativ för att sålla i djungeln av besiktningsmän är att gå på rekommendationer.

Kanske känner du någon som nyligen anlitat en besiktningsman? Det är bara positivt om vederbörande har hittat en massa fel under sin kontroll. Ju fler fel som hittats, desto noggrannare kan man säga att besiktningsmannen har varit. De kritiska glasögonen skall vara knivskarpa på varje seriös besiktningsman. För mer information om besiktning läs besiktare.se.