Brandtätning förhindrar att bränder sprids

Större byggnader är uppdelade i så kallade celler. De finns för att hindra eld från att spridas. Det är även där brandtätningar kommer in som en viktig faktor.

Bengt stod och beundrade sitt senaste fastighetsköp: ett bostadshus med arton lägenheter. Han hade fått det för ett riktigt bra pris och visste att en hel del behövde ses över. Men som han såg det var det halva nöjet. Nu skulle han göra allt på sitt sätt och på så vis få koll på alla områden.

En hel del ledningar skulle behöva dras om och rör bytas ut. Som de flesta stora byggnader var även denna byggd i celler. Det innebar att huset var indelat i områden för att hindra spridning av eld vid brand. Visst kunde elden spridas ändå, men det gav brandkåren tid att komma på plats innan hela byggnaden brunnit ner. Vid renovering kunde dessa celler skadas och behövdes därmed ses över.

Brandtätning gjord av proffs

Bengt visste att oavsett renovering eller inte var det nödvändigt att gå igenom brandsäkerheten för att han och hyresgästerna skulle känna sig trygga. Därför kontaktade han ett företag som arbetade med brandsäkerhet och hörde om de kunde hjälpa honom i hans nya fastighet.

Han hade tidigare anlitat dem i en annan fastighet och var mycket nöjd med det arbete som företaget utfört åt honom. De var ganska upptagna, men hittade trots det ett datum som passade både dem och Bengt. Denna gång skulle de gå igenom brandsäkerheten i huset och, precis som förra gången, utföra en effektiv brandtätning.

Målare på Östermalm kan inspireras av Paul Gauguin

Oavsett vilken målare man är har man mycket att lära av gamla stora mästare som Paul Gauguin. Målare på Östermalm kan inspireras av dennes känsla för färger.

Det är ett misstag att anta att en målare på Östermalm bara är någon som kommer hem till dig och lägger färg på väggarna – för att du inte hinner eller orkar själv. En målare har både hantverksskicklighet, erfarenhet och ofta en stor portion kreativitet.
Målaren Paul Gauguin föddes i Paris 1848 och blev berömd för sina motiv från ögruppen Franska Polynesien. Hans stil inspirerades av impressionismen och japansk grafik. Idag kan man se hans målningar på stora museer världen över. En målare av idag kan inspireras av mästarens känsla för färger, former och det unika förhållandet mellan ljus och mörker på de Polynesiska öarna.

Målare på Östermalm kommer med kreativa förslag

En hjälpsam målare på Östermalm är en bra samarbetspartner i ditt arbete med att förverkliga din vision om ditt hem. Du kanske vet precis hur du vill ha det, men har inte en aning om hur du ska få det så. I det fallet är en kreativ och erfaren målare någon att ha vid din sida.

Börja med att bjuda in målaren på ett tidigt stadium och gå igenom ditt hem. Väl där kan du presentera dina idéer och visioner och denne kan med sin erfarenhet tillföra input och egna idéer. På så sätt kan du lägga upp din planering och veta att slutresultatet kommer att bli som du vill ha det.

Experter på trädfällning i Nacka

Att fälla ett träd kanske låter enkelt, men det är inte alltid det går som planerat. Beställ därför experthjälp när du har behov av trädfällning i Nacka.

Jordens lunga är vad träden kallas. Det är de som ger oss syre och som man ska vara rädd om. Många är de som säger att vi behöver plantera fler träd på jorden för att rädda den, vilket stämmer. Men ibland kan det planterade trädet som var så välplacerat för 30 år sedan inte vara lika välplacerat idag.

Andra gånger kan det handla om träd som självsått sig på en plats där de utgör fara. Det kan vara byggnader som blir förstörda om det skulle ske stormfälle. Även sjukdomar på trädet kan ge upphov till ett behov att ta bort trädet.

Trädfällning i sektioner med hjälp av en kranbil

Att ta bort träd kan tyckas vara en okomplicerad sak här i världen. En rejäl såg, en yxa och ett ögonmått – vad kan gå fel? Ganska mycket tyvärr. Mindre träd som mäter 2 till 3 meter är ganska enkla att ta bort själv. Men när man pratar om träd som är från 10 meter och uppåt bör man anlita ett företag inom trädfällning i Nacka.

Förutom att de har stenkoll på alla säkerhetsdetaljer så har de också rätt verktyg att ta ner träd med. Bland annat finns det möjlighet att ta ner trädet i sektioner med hjälp av en kranbil. På ett enkelt och smidigt sätt får de ner trädet i perfekta sektionsbitar.

Väderskydd Stockholm – säkra, effektiva byggen

Det finns stora skillnader i förutsättningar vad gäller byggande av hus om man jämför Sverige och Stockholm med exempelvis städer i Spanien. Detta gäller primärt väder och vind. I Spanien kan man bygga oberoende av väder – man vet att det nio dagar av tio kommer att vara solsken. I Stockholm kan man inte förlita sig på detta, utan man måste istället ställa in sig på att egentligen vad som helst kan hända rent väderleksmässigt. Men, man kan tack vare väderskydd i Stockholm bygga ändå.

Skulle man i Stockholm tvingas vänta in gynnsamma väderförhållanden för att kunna bygga så skulle det inte byggas särskilt många hus per år. Vi lever i de norra delarna av Europa och med detta kommer regn, vind och en iskall vinter. Det gör att våra planerade byggen måste skyddas på ett helt annat sätt och där kommer väderskydd i Stockholm in som ett bra exempel på detta. Genom att hyra ett väderskydd kan du som privatperson bygga ditt hus – eller exempelvis byta taket – utan att först kolla väderprognosen. Det spelar heller ingen roll vilken storlek du har på huset – eller om det handlar om nyckelfärdigt eller ett hus som ska resas i lösvirke.

Väderskydd i Stockholm finns i alla storlekar och kan antingen väljas som fasta eller som rullande varianter – de senare fungerar utmärkt om man har större partier som ska lyftas in med jämna mellanrum. Väderskydd ger dig en möjlighet att hålla den tidsplan du satt upp och ger dig exakt det effektiva jobb du eftersöker. Det handlar om ett absolut måste.

Andra fördelar med väderskydd i Stockholm

Att man kan bygga effektivt oavsett om det regnar, blåser eller snöar är den stora fördelen med väderskydd i Stockholm. Men, det är långt ifrån den enda. Vi tittar närmare på några fler sådana här nedan:

Säkerhet. Detta är en fråga som aldrig får negligeras. Med regn, blåst och is så ökar riskerna för olyckor dramatiskt. Varje år sker många arbetsplatsolyckor i Sverige och många av dessa sker inom byggbranschen. fallolyckor från högre höjder kan innebära en livsfara. Genom väderskydd i Stockholm kombinerat med rätt ställningar så kan man erbjuda en säker arbetsplats. Och: ju säkrare det är – desto snabbare kan man också jobba.
Mer glädje. Påverkar vädret vårt humör? Definitivt och det är bara att gå till dig själv. Visst blir du gladare om det är bra väder ut och lite mindre på tå om det regnar? Samma sak gäller på en arbetsplats. Genom väderskydd kan du skapa en större arbetsglädje. Folk slipper bli blöta, kalla och fuktiga – mungiporna åker upp.
Skydd för material, utrustning och maskiner. En viktig punkt: det är inte bara du och de som arbetar med ditt projekt som behöver skyddas mot oväder – även material, utrustning och de maskiner du hyrt måste skyddas. Väderskydd ger dig en större säkerhet i att ingenting slutar att fungera – eller tappar kvalitet och bärighet. Ditt framtida hus byggs på ett säkert sätt.

Lägeskontroll i Västerås skapar säkerhet åt bygget

När du ska påbörja ett bygge är det extremt viktigt att ha allting klart och tydligt för sig. Därför är lägeskontroll i Västerås ett måste före byggstart.

Innan bygget börjar är det extremt viktigt att det gjorts en lägeskontroll. En sådan går ut på att alla uppgifter är klara och stämmer.

Börjar man bygga på exakt rätt ställe?
Överensstämmer storlek, proportioner och mått med det bygglov man fått?
Är alla bygglov, tillstånd och papper klara?

Konsekvenserna om man skulle ha missat något av momenten som ingår i en lägeskontroll kan bli väldigt dyra. Antag att bygget börjat och man till exempel börjat bygga på fel ställe, om så bara några meter fel. Bygget riskerar att bli stoppat och det man byggt måste monteras ner.

Lägeskontroll är en garant för sömn om natten

Lägeskontroll i Västerås kan skänka dig som byggare sinnesfrid och god nattsömn. Har man väl fått en lägeskontroll gjord av en auktoriserad firma vet man att allt är rätt. Det kommer inga obehagliga överraskningar längre fram och ingen risk att extremt dyra nedmonteringar, flyttningar eller byggstopp måste göras.

Det behöver inte vara så dramatiskt som att bygget måste flyttas till ett annat ställe. Det räcker med att någon handling är fel och bygget tvingas avbrytas i väntan på att alla handlingar ska kompletteras och bli klara. Varje dag utan aktivitet kostar. Personal står och väntar och utrustning är hyrd. Är det ett kontraktsbygge riskerar du att bli sen med färdigställandet och eventuella böter mot beställaren.

Samverkansbalk – ger stabilitet till ditt byggprojekt

Samverkansbalk är en stomme som levereras snabbt och smidigt till ditt byggprojekt. Undvik krångel och ge istället plats åt din bygglädje och kreativitet.

Så står man där igen med ett byggprojekt som började som en liten tillbyggnad, och slutade med ett monster. Det är kul att ge hän åt sin snickarglädje och låta kreativiteten ta över i byggandet, men det finns en del saker som man nog ska tänka på. Det är ju inte jätteroligt om det monstret till bygge plötsligt kollapsar och begraver grannens sportbil.

Det lite mer seriösa bygget behöver en hel del mer planering och tunga väggar. Och robusta tak behöver en stabil stomme som godkänns av både granne och försäkringsbolag. Det kan låta krångligt att anlita ett byggföretag för att säkra upp hemmabygget, men det är faktiskt mycket enklare än vad man tror!

Samverkansbalk är ett flexibelt system som ger stomme till stort som till smått

Kontakta en seriös leverantör av samverkansbalkar så får du inte bara marknadens bästa produkter i bygget, utan även hjälp på vägen. Med personlig service får man inte bara ett anonymt paket på gräsmattan, utan hjälp hela vägen från den första skissen på köksbordet till den sista plankan.

Leverantören av samverkansbalkar vet hur man kan ge stomme åt olika typer av byggnader, på olika typer av platser. Man får helt enkelt hjälp med planering och uppförande så man kan ge plats åt kreativiteten, bygga på i lugn och ro och ge monsterbygget form utan att riskera grannsämjan.

Målare i Täby undviker lösningsmedel till varje pris

Det är många gånger enkelt och snabbt att nyttja lösningsmedel. Men orsaken till varför målare i Täby undviker det är för att det alltid är skadligt för miljön.

Förr gick man efter principen “lika löser lika”. Det vill säga om färgen var vattenbaserad skulle den tvättas i vatten, och var den oljebaserad skulle den tvättas i olja. Kemiska färger löstes i kemiskt lösningsmedel. Men sedan började man tänka lite mer på miljön och insåg att det fanns många andra sätt att rengöra så man kunde undvika lösningsmedel.

Målare i Täby undviker lösningsmedel till varje pris. I stället har branschen utvecklat andra metoder för rengöring av penslar så att miljön ska besparas så långt det är möjligt. Till och med vattenbaserad färg ska man undvika att rengöra under rinnande vatten i kran. Det finns andra sätt.

Målare i Täby separerar färg från vatten

En målerifirma i Täby använder rutinmässigt medel som separerar färgen från vattnet när de rengör penslar som använts med vattenlöslig färg. När medlet separerat färg från vatten kan man fiska upp färgresterna och ta dem till en återvinningsstation. Vattnet är då helt rent och går att hälla ut i vasken.

Oljebaserade färger går att rensa så långt det är möjligt i ett färgkar och därefter tvätta med en miljövänlig olja, som raps. Kemiska färger ska man helst undvika helt och hållet. Men om det inte finns några rimliga alternativ ska de rengöras i ett slutet system så att lösningsmedel inte går ut i naturen på något sätt.

Behov att köpa container

Genom att köpa container och placera på byggarbetsplatser och kommunala verksamheter underlättar man renhållning. Något som främjar den yttre miljön.

Byggfirman hade fått i uppdrag att renovera kök i ett bostadshus. Det innebar mycket personal, verktyg och även en och annan container att slänga allt gammalt material i. Med många projekt pågående runt om i kommunen krävdes det att inköpsavdelningen såg till att allt material fanns tillgängligt, och om inte, köpa in det som saknades.

De hade sedan flera år samarbetat med en leverantör som producerade containrar och växelflak. Produkter som de köpt flera av till företaget. Tillverkarnas miljöengagemang och den noggranna tillverkningen var två anledningar till att samarbetet fortskred. För att inte tala om den snabba servicen de levererade till alla sina kunder.

Köpa container hos duktiga tillverkare

Inköpsavdelningen som egentligen bestod av en person, Lars, tog kontakt med tillverkaren för att köpa container. Numera gick beställningarna extra smidigt då all information om contrainrarnas utseende och storlek redan fanns i tillverkarens kundregister. Så det enda han behövde göra var att bekräfta att det var desamma som sist och antalet.

Leveranstiden skulle bli något längre än vanligt då de hade en hel del att göra för tillfället. Vilket visade vilken stor kundkrets de hade. Lars var inte orolig för han visste att de skulle leverera det datum som uppgetts, så väntan skulle inte bli så lång. Dessutom passade den perfekt in i byggfirmans arbetsschema då omsättningen på containrar skulle flyta på utan att sakta ner arbetstakten.

Fönster köps vid behov

Sätta in nya fönster behöver man som husägare göra ibland. Det kan handla om en renovering eller en ruta som gått i kras när barnen spelat bandy på gården.

Solen stod högt på himlen och det var en härlig dag. Barnen lekte utanför Annas fönster och fikat var på gång på den inglasade verandan. Hon dukade på verandan som vette mot baksidan när hon hörde ett kras och glas som splittrades. Snabbt rusade hon in för att se vad som stod på.

Redan innan hon kom in i köket kände hon vinddraget som inte funnits innan. Väl inne såg hon hålet i fönsterrutan. Hon såg sig om för att förstå vad som hänt och blicken landade på den röda bandybollen på golvet. Ute hade det blivit tyst som om alla barn försvunnit. Men när hon tittade ut stod de där med stora ögon.

Ett fönster i kras ger nya möjligheter

Tillsammans med grannen som kommit täckte Anna fönstret och bjöd in till fika. Barnen satt tysta, man såg att de skämdes. Hon försäkrade dem om att det inte var någon fara, tvärtom. Nu kunde hon beställa ett fönster hon tittat på länge. Det var ett vridfönster som hon kunde putsa inifrån. Barnen slappnade av och återgick till att kivas.

När kvällen kom sökte hon online och bokade fönstret hon drömt om. Måtten hade hon tagit reda på för länge sedan. Nu skulle hon aldrig mer behöva stå på den skrangliga stegen varje gång det var dags att putsa fönstret. Inte behöva vara rädd för att falla. Läs mer om fönster på den här hemsidan: https://www.fonster.net/

Hjälp med asfaltering av uppfart – för ett lättare liv

Att låta asfaltera er uppfart kan underlätta underhållet betydligt. Dessutom står bilen bättre på asfalt än på grus. Ta reda på vem som hjälper till med asfaltering av uppfart i ert område.

Veckan kunde ha börjat bättre. Du var redan sen till jobbet och såg att det ösregnade ute. När du sedan satt i bilen och skulle backa ut från uppfarten, fastnade vänster bakhjul i lervällingen. Det tog ett tag innan du kom loss och du fick ringa till jobbet och säga att du blev sen vilket kändes extra pinsamt eftersom ni hade kundmöte den dagen. När du sedan kom hem på eftermiddagen såg du att barnen, dagen till ära hade haft lerkrig på uppfarten och till råga på allt dragit in lera, jord och grästuvor i hallen. Senare på kvällen bestämde ni er. Nu fick ni hitta någon som kunde hjälpa till med asfaltering av uppfart.

Asfaltera uppfart – smidigare på alla sätt

Man har mycket att vinna genom att asfaltera sin uppfart. Bilens däck får bättre grepp på asfalten än på grus, särskilt under sämre väder. Du slipper kratta grusgången om du har asfalt istället, och du slipper även rensa ogräs. Att välja en asfalterad uppfart besparar dig en massa jobb och det ser dessutom snyggt ut. Att sköta om sin asfalterade uppfart är väldigt enkelt, man behöver bara sopa bort smutsen och sedan kan man spola uppfarten med vatten. Har ni en firma i närheten som sysslar med asfaltering, ring!