Ett bra brandskydd är tryggt

Det är bättre att tänka efter före. När det gäller så enkla saker som ett fullgott brandskydd så är man tacksam att man gjort det om olyckan skulle vara framme.

En eldsvåda kan orsaka väldigt mycket skada på kort tid. Man har naturligtvis en försäkring som delvis täcker skadorna men man vill ju helst att det aldrig skall börja brinna.
Skulle det ändå inträffa så är det viktigt att ha gjort så mycket som möjligt för att minska risken att elden sprider sig och att någon blir skadad.

Företag som arbetar med brandskydd vet var de svaga punkterna finns och de vet hur man skyddar byggnader från eldens framfart. Det mest grundläggande är att en byggnad kan ha det passiva brandskyddet genom en bra konstruktion och de material som används.

Ett aktivt brandskydd larmar och visar vägen ut

Om det skulle börja brinna är det viktigt att det finns larm som varnar dem som finns i byggnaden så att de kan ta sig ut snabbt. Larmen kan också vara kopplade direkt till räddningstjänsten så att de kommer snabbt.

Information om utrymningsvägar och fungerande släckningsutrustning måste också finnas. De ska vara tydligt markerade och lätta att nå. Man kan få hjälp av en yrkesman som utbildats i brandskydd att inspektera en byggnad och se till att rätt utrustning finns och att den är tydligt markerad.

I slutändan handlar det också om att alla som befinner sig i byggnaden får information om vad man skall göra om det skulle börja brinna.

Nyfiken på hur det funkar med solceller i en BRF?

Att vilja vara mer ekonomisk och ta hand om miljön vi lever i kan göras på flera olika sätt. Man kan till exempel sätta upp solceller i en BRF för att både spara in på energi och vara ekonomisk.

De flesta av oss vill idag göra så mycket vi kan för vår planet och den miljö vi lever i. Detta kan göras på flera olika sätt, genom flera olika saker. Solceller är ett sådant exempel. Många väljer idag att sätta solceller på sina hustak för att spara in på både vår miljö såväl som sin egen plånbok. Man sänker väldigt effektivt sina kostnader när det gäller energikostnad i hushållet om man använder sig av solceller istället för någon annan typ av värmekälla. Samtidigt gör man förhoppningsvis en insats för miljön.

Solceller är en effektiv energikälla i en BRF

Är ni nyfikna på hur det funkar med solceller i en BRF? Skulle ni i er bostadsförening vilja gå ihop och sätta solceller på ert bostadshus? Vill ni veta lite mer om hur det fungerar? Det är en investering ni tillsammans gör för ert bostadshus och er förening. Samtidigt är det en väldigt effektiv energikälla som gör att ni inte behöver betala lika mycket i energikostnader utslaget på ett år. Ni ökar också värdet på ert hus när ni sätter upp solceller i er BRF. Det blir en win-win-situation för alla och det kommer vara positivt för huset i framtiden.

Solen levererar till solcellerna, BRF:en producerar el

Hur funkar det då egentligen med solceller? Jo, när solen skiner genereras el. Detta sker även under molniga dagar då solen inte visar sig helt och hållet. Solcellerna plockar upp den energi som solen avger och producerar en svag ström. Sedan omvandlas den strömmen på olika sätt innan den sedan leds till husets elcentral så att den kan förbrukas av hushållet. Det är hur enkelt och smidigt som helst. Du som husägare behöver inte tänka på att göra något själv egentligen. Det bästa är att anlita en firma som arbetar med solceller så får de förklara allting för er och hjälpa er att sätta upp era nya solceller i er bostadsrättsförening. Det kommer vara något som är bra just nu men även inför framtiden då huset blir ett så kallat miljöklassat hus. Den ström som inte blir förbrukad kan ni enkelt sälja vidare till ett elbolag.

Golvslipning i Stockholm – rädda ditt golv

Ett matt och slitet golv kan rasera den där wow-känslan du vill se när du går in i ett rum. Däremot måste man inte köpa ett helt nytt golv. Golvslipning är nästan alltid ett bättre alternativ.

Ditt golv, vare sig det är av trä eller natursten, står ut med konstant slitage. Tunga möbler och skor skapar med tiden ojämnheter och repor i golvet. Har du barn och eventuellt husdjur tillkommer ännu mer slitage. Det är oundvikligt att små repor uppstår i golvet – speciellt trägolv – vilket gör det omöjligt att få bort allt damm och smuts. Hur mycket du än städar. Många tror då att golvet måste bytas helt. Det är inte alls nödvändigt i de flesta situationer. Att anlita en firma för golvslipning i Stockholm kostar ungefär som 50% av det du skulle behöva lägga ut på ny golvläggning. Och resultatet är om inte lika bra som nytt golv, mycket nära.

När räcker det inte med golvslipning?

Golvslipning rekommenderas starkt istället för att lägga nytt golv, eftersom det sparar både tid och pengar. Detta arbete bör utföras av kunnig och utbildad personal, för att få fina och jämna resultat samt undvika skador. Det finns även de tillfällen då golvslipning inte kommer att ge dig de resultat du söker efter. Detta kan vara om golvet har svåra skador som inte går att behandla eller renovera eller om golvet har slipats väldigt många gånger innan. Är du osäker på vad ditt golv behöver kan du kontakta närmaste firma för golvslipning i Stockholm.

Hitta det rätta balkongräcket till din balkong

Att välja balkongräcke till balkongen kan vara svårt, särskilt om det finns många varianter att välja bland. För att balkongen ska vara klar så behöver den även ha ett balkongräcke.

Du har precis fått din nya balkong färdig. Snickarna har renoverat och fixat med den under flera månaders tid. Det har tagit extra lång tid för att vädret inte var det bästa. Men nu är den alltså klart, eller ja, nästan i alla fall. Det enda som saknas är räcken. Att välja bland alla balkongräcken visade sig vara mycket svårare än du hade trott. Det finns så många olika varianter att välja på. Balkongräcken går tydligen att få i precis den utformning som man önskar. Du håller på att välja mellan tre olika modeller där det ena balkongräcket är helt slätt medan de andra två har mönster i sig.

Snart dags att inreda på balkongen

Du lutar åt att det blir ett balkongräcke med mönster. Det kommer att bli så vackert till resten av huset. När du väl har fått ditt nya balkongräcke så ska du inreda. Balkongen tänker du fylla med vackra blommor och annan växtlighet, allt beroende på vilken säsong det är för tillfället. Ljuskronor, amplar och mattor ska också placeras ut. Tillsammans med ditt nyinköpta bord med fåtöljer, kommer balkongen att bli så fin när den är helt klar. Du kan knappt vänta tills det nya räcket är på plats så att du får börja mysa till det riktigt ordentligt!

Proffsiga målare i Stockholm

Fy så trött du är på färgen på dina väggar i bostaden i Stockholm. Vilken tur då att du planerar att anlita en målare som kan hjälpa dig med alla måleriarbeten som du har planerat att ta tag i.

Vad är det egentligen som kännetecknar ett proffs? Om man ska gå på ordets betydelse så innebär det att man livnär sig på något. Men det brukar också vara så att man kan tro att den som är proffs på något dessutom är mycket kunnig inom området. När det gäller företag som Norrmalms Måleri i Stockholm så fyller de i båda de rutorna. Det vill säga att de livnär sig som målare och att de har en stor kunskap inom området. Troligen är det också därför som du väljer att anlita en proffsig målare. Du vill helt enkelt få ett perfekt resultat och dessutom slippa göra det själv.

Vad gör en målare?

Du har bestämt dig för att anlita en målare och kanske just Norrmalms Måleri. Men vad är det då som du vill ha hjälp med? Måleri så klart, kanske du svarar. Men målning av vad? För när du ska anlita ett företag inom måleri så är det viktigt att du vet vad det är du vill ha hjälp med och vilket resultat som du förväntar dig. Det kanske inte ens är målning du vill ha hjälp med, utan något annat, som exempelvis tapetsering. För att du ska hitta rätt partner till ditt projekt så är det viktigt att kunna definiera projektet.

Få din dröm med en badrumsrenovering i Huddinge

Har du alltid drömt om att ha ett badrum helt i din smak? Ett badrum där du kan lägga dig och bara slappna av efter en lång dag. Du kan få ditt drömbadrum med badrumsrenovering i Huddinge.

Känslan när man är helt mör i kroppen. Bara vill lägga sig i ett varmt bard. Ligga där tills hela kroppen blir som ett russin och njuta av det varma vattnet. I det badrummet man har nu är det dock knappast njutbart. Ett slitet badrum och det känns som om det drar kallt någonstans. Inte riktigt drömbadrummet. Men snart så, snart är det äntligen här. En badrumsrenovering i Huddinge ska påbörjas. Allt det gamla ska ut och bara nytt och fräscht ska in. En total badrumsrenovering där man tänker på alla detaljer som ska vara i badrummet.

Från start till slut med badrumsrenovering

För att få ett riktigt bra jobb gjort, ska du ta hjälp med din badrumsrenovering. Från början till slut tar du hjälp av hantverkare som fixar ditt drömbadrum. Det är inte heller fel att ta hjälp med inspirationen för att få det så bra som möjligt. Företaget du vänder dig till brukar vara experter på även det. Tänk igenom valet noga, för nu kommer du få ett riktigt fint badrum. Tänk igenom hur allt ska stå för att du ska få den avslappnade plats du önskar. Du kommer inte ångra att du har gjort detta. Snart har du ett badrum där du kan slappna av och njuta.

Förnya hemmet med hjälp av en målare i Bromma

Det riktigt kliar i fingrarna av att få börja snygga till det i ditt nya hem. Alla fina färger som du ska ta hjälp av en målare i Bromma för att skapa på väggar och tak, och även på luckorna i köket.

Fast du känner till det så kan det nästan bli överväldigande vilket resultat det blir när du byter färg på ytor i hemmet. Till och med den tristaste väggen kan bli lyxig eller kanske en glädjespridare. Och ett kök som du knappt vill vara i kan förvandlas till familjens mötesplats med hjälp av rätt färger. Om du har köpt ett nytt hem så kanske du till och med har börjat planera inför målningen innan du flyttar in. Eller så kanske du har bott ett tag i ditt hem och känner att nu att det är dags för en förändring. Vad anledningen än är så kan du alltid ta hjälp av en målare i Bromma för att få det rätta resultatet.

Målare som kan sin färg

När du anlitar en målare så kan du lita på att det är någon som kan sätta färg på dina ytor på ett korrekt sätt. Men det är också någon som kan allt om färgsättning. Så ta gärna hjälp av din målare när du ska välja färg och nyanser. Det är också viktigt att du väljer rätt glans i din inomhusfärg, ifall du vill kunna torka av ytorna eller få en extra liten touch.

Smide i Stockholm kräver erfarna svetsare

Ibland behövs det svetsare och någon som verkligen kan allt om smide i Stockholm. Särskilt när en bit av metall ska fästas med en annan. Då finns det ingen annan aktuell teknik eller metod.

När någon smider planer kan man börja ana ugglor i mossen. Någonting planeras. In i minsta detalj. Ofta finns det även ett långsiktigt mål med i planen. Som till exempel med Charles-Ingvar “Sickan” Jönsson i Jönsson-ligan. När han hade smidigt klart hade han alltid en plan som skulle sättas i verket. När en svetsare har smidigt klart är det inte säkert att han eller hon har en plan redo som innebär att tömma ett kassaskåp hemma hos direktör Wall Enberg. Däremot har man troligtvis en väldigt lyckat projekt i form av kanske ett vackert räcke till trappan eller någon annan stål- eller metallkonstruktion. Speciellt om det rör sig om smide i Stockholm.

Smide hade varit en lugnare karriär

När det kommer till smide ska du inte be vem som helst om hjälp. Det måste vara en svetsare som blivit varm i kläderna. Någon som har svetsat i många år och kan hantera alla de risker som smide innebär. Stefan Löfven är en gammal svetsare. Sveriges statsminister. Men troligtvis blir det svårt att fråga just Löfven om hjälp med smide. Han har nog för många statsangelägenheter att hantera. Det verkar vara fullständigt kalabalik där uppe på Rosenbad ibland. Kanske känner han att han egentligen borde fortsatt jobba med smide. Han hade kanske haft det lugnare då.

Gör en geoteknisk undersökning innan du bygger

Läget är perfekt för ett hus, men hur är det med marken? Havsnära och strandnära lägen är populära, men det kan vara riskabelt att bygga där om det exempelvis finns rasrisk.

Ibland måste man vara extra försiktig när man ska använda obebyggd mark. Kanske finns det en anledning till att ingen har byggt där? Det kanske inte ens är lämpligt att bygga där. Det kan finnas olika sorters berggrund och det kan finnas risk för sättningar. Speciellt när det gäller stora byggen som hotell och höghus måste man kolla om marken håller för trycket. Som tur är finns det specialister som kan göra alla nödvändiga kontroller med hjälp av geotekniska undersökningar.

Det behövs resurser för att göra kontroll

Det kan behövas avancerade maskiner och stora borrar för att se hur berggrunden eller marken ser ut på djupet. Anlita därför ett resursstarkt företag som kan utföra en geoteknisk undersökning där du tänker bygga. Man måste försäkra sig om att inte drabbas av några överraskningar längre fram när bygget är nästan klart. Är det fel plats för att grunden är osäker är det bättre att skrota sina planer direkt.
Om du misstänker att det kan finnas några gifter i marken måste du också göra en miljöteknisk provtagning. Man får inte lov att bygga bostäder om jorden är förorenad. Då tar man prover på exakt var föroreningen finns och schaktar bort jorden just där. Sedan ersätter man med jord som är giftfri. Förberedelser och provtagningar är viktigt när du ska bygga.

Gammalt blir nytt med lackering av köksluckor i Stockholm

Renovera köket och var en miljökämpe på köpet. Bevara det gamla, men i en ny tappning tack vare lackering av dina köksluckor i Stockholm. Ge köket ett nytt utseende utan att få klimatångest.

Om du tröttnat på köket i din Stockholmsvilla, och går i renoveringstankar är det mycket att tänka på. Här är fem viktiga saker att tänka på vid renoveringen. Först av allt bör du tänka på hur du ska använda de pengar du tänker lägga på renoveringen. Istället för att köpa nya köksluckor kan du vända dig till en firma som utför lackering i Stockholm. På så sätt kan du lägga mer pengar på exempelvis vitvaror. Dessutom är det bra ur miljösynpunkt att inte slänga det gamla för att köpa nytt. Ergonomi är viktigt att tänka på om du lägger mycket tid i ditt kök. Tycker du om att baka och laga mat måste du kunna göra det utan att få ont i rygg och axlar.

Låt det gamla få ny lackering

Oavsett hur stort kök du har, verkar det alltid som att det inte räcker till. Därför är nästa tips att utnyttja varenda centimeter i köket. En köksö ger gott om både extra arbetsyta och möjlighet till förvaring undertill. Det är mycket mat och bak som tillagas i ugnen, vilket innebär många tunga plåtar. Därför kan det vara en god idé att flytta upp ugnen från golvnivå. Sista tipset är att tänka hållbart. Använd allt det gamla som går att använda och gör det fint med ny lackering.